20 Ağustos 2010 Cuma

Total mi, Ne Totali


Anlaşmasaydınız Kewell'la keşke, satsaydınız Elano'yu, Arda'ya da en az 15 milyon euro veriyolardı kurtarırdı bizi UEFA kriterlerinden. Geçen sezonun 2. yarısında takımı ileriye taşıyan tek adamı da (Giovanni Dos Santos) almadığınız iyi oldu, Baros'u da Beşiktaş istiyomuş, ona da ihtiyaç yok, onu da yollayabilirdik; belki en fazla gelir elde eden kulüp olurduk böylece. Adnan Polat maçta uff puff diyeceğine bunları da düşünmeli, taraftara da kulak vermeli adaşı konusunda.


Dünkü maçta takım hücuma çıkarken, pozisyona girmeye çalışırken gerilmekten karnıma ağrı girdi valla. Hiçbir pas organizasyonu gerçekleşemedi, daha doğrusu düşünülmedi bile. Arda tüm takıma çalım atmaktan yoruldu, orta sahadan kimse pas almaya gelmiyor; gollerde Kewell'ın bireysel çabası olmasa tur dün bitmişti Sami Yen'de. Total futbolun 'total'i kalmamış, 'futbol' desen doldur boşalta dönmüş. Bu orta sahayla 4-3-3 oynanmaz; bu kanat oyuncularıyla kanattaki forvetler içeri kat edemez, orta sahadan ileriye gidemez ve de hücum zenginleşmez. Ters kanada top atma da unutuldu. Şu anki zihniyet aynen Hasan Şaş 3 kişiye çalım atsın, ortalasın, Hakan vurur Ümit rövaşata çeker olmadı Nonda araya girer atar futbolu.


Madem transfer yapılamıyo, bir eleştri de Rijkaard'a getirmek lazım. Neden hazırlık maçlarındaki kadrolar denenmiyor? Emre Çolak'lı (ama orta sahada), Ahmet Kesim'li, Cumur Yılmaztürk'lü, Caner Öztel'li, Musa Çağıran'lı, Serkan Kurtuluş'lu takım asıl 4-3-3 dizilişle total futbolu sergileyen taraf değil miydi? Şimdi hiçbiri gözükmüyo etrafta, hatta takımda hücuma çıkcak bek yokken Serkan da akıllara geç geliyor. Kaleci konusu da bitmek bilmedi. Ufuk'u hiç göremiycez anlaşılan. Aykut hala güven vermiyor ve de Sami Yen'de oynadığı her Avrupa maçında artık aklıma 2-2 lik skorlardan başka bir şey de gelmiyor.


N'olacak bu orta sahanın hali demekten bıktık ama hala orta sahadaki değişimle çoğu sorunun çözümüne ulaşılabileceğine inanıyorum. Keşke geçen sezonun başlangıcını böyle yapsaydık da ileriye doğru adımlar atarak ilerleseydik. Maalesef takım günden güne geriye gitmeye devam ediyor. Transfer dönemi bitse de en azından eldeki kadroyla gerekli çözümler üretilmeye başlansa ancak hala transfer haberi bekleniyor ve ona göre takımda değişiklikler yapılacak anlaşılan. Umarım geç kalınmaz.

1 yorum:

  1. eğer rijkaard buraya bir şeyleri değiştirmek için geldiyse bursa gibi zorlu bir maçta seninde dediğin gibi gençlere şans vermelidir.

    YanıtlaSil